Това е купа за шампиони. Освен, че изглежда добре, тя е вкусна, полезна и с нисък хистамин.
Време за приготвяне: 30 минути
Трудност: Лесно
Съставки (за 2 порции):
For the bowl:
1 сладък картоф (средно голям)
200 г броколи
1 суп. лъжица зехтин
сол и пипер на вкус, щипка чили
200 г киноа
авокадо
1 шепа репички
½ краставица
2 шепи маруля
1 шепа ядки, семена от кресон
За дресинга:
50 г тахан, 1 чаена лъжица зехтин,
1 щипка сол, сока на половин лимон,
80 мл студена вода
Стъпка 1:
Сварете киноата с двойно количество вода, докато цялата течност се абсорбира. Свалете от огъня и оставете да изстине, докато приготвите останалото.
Стъпка 2:
Загрейте фурната на 180 °C и сложете хартия за печене в тавата. Обелете сладкия картоф, нарежете го на дребно и го сложете в тавата. Измийте броколите, накъсайте ги на цветчета и ги разстелете в тавата.
Стъпка 3:
For the dressing, put the tahini, water, olive oil, salt and lemon juice into a small basin and mix well until it reaches a creamy consistency – add a little more water if required.
Стъпка 4:
Put the roasted vegetables and the boiled quinoa into the bowls, chop the nuts and seeds and spread them on the top. Garnish with cress and apply the sauce.
Note:
Caution: The avocado contains histamine. If you are unable to tolerate avocados or other ingredients, simply leave them out or replace them with alternatives such as carrots.