Ниско-хистаминовата прасковена торта е идеална алтернатива на нормалните торти и няма нужда от печка или фризер. Лека, свежа, вкусна и лесна за приготвяне само с 6 съставки.
Време за готвене: 15 minutes
Трудност: Лесна
Съставки за 4 души:
4 праскови (ок. 600 г)
100 г боровинки
80 г бадеми
40 г кокосови стърготини
8 фурми (ок.140 г) 1/2 ч.лъжичка ванилия
Приготвяне:
За основата: Стъпка 1:
Сложете в блендер бадемите, кокосовите стърготини и 6 фурми и ги блендирайте на тесто. Сместа трябва да може да се оформи с ръце на топче. Не пасирайте напълно, защото ще стане много меко.
Стъпка 2:
Сложете като основа в чашки или форми за мъфини.
За соса: Стъпка 3:
Нарежете 2 праскови на малки парченца и ги разбъркайте с боровинките.
Стъпка 4:
Сложете останалите праскови и фурмите ,без костилките, както и ванилията в купа и разбийте с миксер до получаване на кремообразна смес. Разбъркайте с миксираните плодове.
Стъпка 5:
Накрая, сложете пълнежа върху основата и гарнирайте с кокосови стърготини.
Забележка:
Ако някоя от съставките не ви понася, може да я замените или изключите.